Poceni rešitve za varovanje podatkov na poslovnih poteh

Deli s prijatelji:

Polne zasebnih podatkov in poslovnih skrivnosti pa postajajo naše priljubljene naprave tudi lahek plen za nepridiprave. Pri tem pa sploh ni nujno, da vam napravo tudi fizično odtujijo: kraja se je danes preselila na brezžične povezave in zlonamerne programe.

Za digitalno varnost na poti si velja zapomniti spodnje tri nasvete

  • Zavarujte napravo
    Izguba podatkov in kraja sta največji nevarnosti, ki na vas prežita na poslovni poti. Za zavarovanje informacij uporabite osebno identifikacijsko številko, razmislite pa tudi o programski opremi, ki vam pomaga informacije ponovni najti – ali jih za vedno izbrisati, če menite, da je naprava prišla v napačne roke. Če ste povezani na svetovni splet, vam tovrstna programska oprema lahko pomaga najti lokacijo vaše naprave na računalniku, poslati sporočilo osebi, ki jo ima trenutno, in izbrisati vse zasebne podatke. Priporočljivo je tudi, da podatke na svojem prenosniku zaščitite s programsko opremo, ki omogoča popolno šifriranje. To pomeni, da nepooblaščene osebe ne morejo dostopati do nobene od vaših datotek. Razmislite tudi o tehnološko manj zahtevnih rešitvah. Naprave shranjujte v sefih ali se odločite za ključavnico za prenosnik, na voljo pa so tudi ekrani, ki vam blokirajo pogled na ekran vašim sopotnikom na vlaku, v restavracijah in letaliških čakalnicah.
  • Previdno z odprto spletno povezavo
    Možnost, da se lahko brezplačno povežete na brezžični internet, je zelo mamljiva. Vendar previdno: takrat ne upravljajte z zasebnimi informacijami, ki lahko mimogrede postanejo tarča radovednežev ali še bolj radovednih zlonamernih programov. Prav tako se pazite hekerjev, ki vam navidezno nudijo možnost brezplačnega »surfanja«, v resnici pa vas ukanijo, da se povežete na njegov osebni računalnik. Izogibajte se dostopanja do spletnih strani, ki ne šifrirajo prenosa podatkov. To lahko preverite tako, da pogledate spletni naslov, na katerem ste. Ali vsebuje črke HTTPS? Če med potovanjem uporabljate z veliko količino zaupnih podatkov, uporabite programsko opremo VPN.
  • Izogibajte se javnih računalnikov v hotelih in hotelskih barih
    Javni računalniki večinoma niso deležni rednega servisa in posodabljanja, zato je nevarnost, da boste naleteli na zlonamerno programsko opremo, precej velika. Med tovrstno opremo spadajo tudi »keyloggers«, programi, ki zbirajo podatke o tem, na katero tipko ste pritisnili, ko ste vtipkali svoje geslo, uporabniško ime in druge pomembne podatke. Pred uporabo javnega računalnika se obvezno posvetujte z osebo, ki je zadolžena za to področje. Povprašajte, katere varnostne ukrepe uporabljajo. Boljši hoteli in kafiči za surfanje po spletu redno posodabljajo svoje naprave ter za vsako stranko »počistijo« računalnik. Preverite tudi, ali uporabljate varnostne programe, ki jih označujejo ikone na dnu namizja.

Najbolj brani članki

Poceni rešitve za varovanje podatkov na poslovnih poteh

Razkrivamo bistvene nasvete za digitalno varnost na poti: od zavarovanja naprav do

Ne verjami vsega kar piše na spletu!

V dobi digitalnega informacijskega preobilja je spretnost razlikovanja med zanesljivimi in nepreverjenimi

7 korakov v boju proti izsiljevalski programski opremi

Razkrivamo ključne strategije za obrambo pred izsiljevalsko programsko opremo, vključno z usposabljanjem

Izpopolnite svoje znanje!

Preberite še druge objave za več vpogleda.

5 mitov o pisanju s tabličnimi računalniki

5 mitov o pisanju s tabličnimi računalniki

Razbijamo pet mitov o pisanju in tehnologiji, od brezžičnih tipkovnic do tabličnih računalnikov. Odkrijte, kako tehnologija spreminja način, kako pišemo in izražamo ideje.

7 korakov v boju proti izsiljevalski programski opremi

7 korakov v boju proti izsiljevalski programski opremi

Razkrivamo ključne strategije za obrambo pred izsiljevalsko programsko opremo, vključno z usposabljanjem zaposlenih, rednim posodabljanjem, varnostnimi kopijami, segmentacijo omrežij in analizo tveganj.

Ali javno brezžično omrežje predstavlja nevarnost za uporabnike?

Ali javno brezžično omrežje predstavlja nevarnost za uporabnike?

Javna brezžična omrežja skrivajo tveganja, ki jih Wouter Slotboom nazorno demonstrira. Učimo se, kako zaščititi svoje osebne podatke pred hekerji.

Bi v šolah morali učiti o družbenih omrežjih?

Bi v šolah morali učiti o družbenih omrežjih?

Družbeni mediji so priljubljen način preživljanja prostega časa naših otrok; celo tako priljubljen, da se postavlja vprašanje, ali bi se o njih morali učiti tudi v šolah.

Družinska pravila uporabe spleta, ki bi jih res morali uveljaviti!

Družinska pravila uporabe spleta, ki bi jih res morali uveljaviti!

Medtem ko se starši spopadajo s tem, koliko časa, preživetega za zasloni novodobnih naprav, je za otroke preveč, raziskave podpirajo njihove skrbi: prevelika količina časa na spletu ima slab vpliv

Je TikTok varna aplikacija?

Je TikTok varna aplikacija?

TikTok je aplikacija, s katero uporabniki snemajo in objavljajo kratke, 15-sekundne videe. Na njih je največ petja, plesa, heca, neskončno načinov preganjanja mladostnega dolgčasa in kreativnost, ki se največkrat rodi

Kaj delajo ptički in čebelice na internetu?

Kaj delajo ptički in čebelice na internetu?

Raziskujemo ključne strategije za vodenje neprijetnih, a vitalnih pogovorov med starši in otroki o varnosti na spletu, vključno s temami, kot sta seksting in spletna pornografija. Naučite se, kako učinkovito

Kaj morajo otroci zares vedeti o digitalnem državljanstvu!

Kaj morajo otroci zares vedeti o digitalnem državljanstvu!

Ideje za starše in učitelje, kako otrokom pomagati pridobiti potrebno znanje za odgovorno uporabo spleta. V učilnici uporabljamo dva temeljna pristopa k pridobivanju znanja o digitalni tehnologiji:proaktivno učenje in izkustveno

Kaj naj bi starši vedeli o Instagramu

Kaj naj bi starši vedeli o Instagramu

Raziskujte esencialne nasvete za varnost otrok na Instagramu, vključno z nadzorom zasebnosti in spodbujanjem odgovorne uporabe. Idealno za starše, ki želijo zagotoviti varno spletno okolje za svoje otroke.

Kako lahko svoj Gmail račun trajno izbrišemo?

Kako lahko svoj Gmail račun trajno izbrišemo?

Ste začeli uporabljati drugega ponudnika za e-pošto? Ali preprosto ne želite več uporabljati Gmail-a? Tukaj boste izvedeli, kako lahko zaprete svoj Gmail račun in iz njega enkrat za vselej izbrišete