[wpbread]

Zakaj v šolskem učnem načrtu potrebujemo programiranje?

Deli s prijatelji:

Vztrajnost in hladnokrvnost: Človeška komponenta

“V programiranju ni prostora za čustva. Osnova programiranja je razlika med pravilnim in napačnim. Za osebna prepričanja tukaj ni prostora.”

Cody Swan, direktor podjetja za razvoj programske opreme Gunner Technology.

Programiranje je torej odlična vaja za poučevanje vztrajnosti in natančnosti. Ko programerji skušajo napisati kodo, ki bo dejansko naredila to, kar je njen namen, ni pomembno, kako pametni so. Pomembno je, koliko so vztrajni, strpni, kako prenašajo neuspehe in frustracije, kako pozorni so na malenkosti in kako dobre zmožnosti analiziranja imajo. Vsakič, ko njihova koda ne deluje pravilno, morajo najti rešitev problema. Swan pravi, da se to v posameznem projektu zgodi več kot le enkrat, saj je odpravljanje hroščev del programerskega dela. Učenje programiranja učence spodbuja, da so vztrajni, da preizkusijo različne možnosti rešitev problema, spodbuja jih, da ne obupajo ter da se potrudijo pri reševanju težav, ter jim privzgaja disciplino, da vztrajajo pri delu, dokler koda ne deluje, kot mora.

Logično mišljenje in posledice: Oblikovanje idej

Programski jezik je eden najbolj natančnih jezikov, kar jih poznamo. Programiranje namreč ni nič drugega kot prevajanje navodil v jezik, ki ga določena naprava razume. “Programiranje in razvoj pismenosti se močno povezujeta, saj oba temeljita na komunikaciji z namenom deljenja idej in zagotavljanja izkušnje.” Po mnenju kreativnega vodje podjetja EdTech, ki deluje tudi v izobraževalnih vodah, Michaela Cohena je največji izziv razvoja osnovne pismenosti v tem, da je pisna komunikacija kompleksna in abstraktna že v svojih najosnovnejših elementih. Prav zaradi tega ima učenje osnov programiranja v zgodnjih letih veliko dodano vrednost pri otrocih. Prav tako trdi, da med otroki in odraslimi ni veliki razlik v učenju programiranja, razen na področju kompleksnosti ustvarjene kode. Vsakemu posamezniku lahko koristita sposobnost logičnega mišljenja in spretnost reševanja problemov, ne glede na njegovo starost. Poleg vseh omenjenih koristi lahko nekaj zagotovo in brez dvoma trdimo, da se mora vsak od nas bolj zavedati, kako deluje novodobna tehnologija, ki nas obkroža v vsakem trenutku, ne glede na to, ali imamo željo po znanju programiranja ali ne. Le na ta način lahko tehnologijo v polnosti izkoristimo in pri tem poskrbimo za svojo varnost.

Vir: Observatory

Najbolj brani članki

Poceni rešitve za varovanje podatkov na poslovnih poteh

Razkrivamo bistvene nasvete za digitalno varnost na poti: od zavarovanja naprav do

Ne verjami vsega kar piše na spletu!

V dobi digitalnega informacijskega preobilja je spretnost razlikovanja med zanesljivimi in nepreverjenimi

7 korakov v boju proti izsiljevalski programski opremi

Razkrivamo ključne strategije za obrambo pred izsiljevalsko programsko opremo, vključno z usposabljanjem

Izpopolnite svoje znanje!

Preberite še druge objave za več vpogleda.

5 mitov o pisanju s tabličnimi računalniki

5 mitov o pisanju s tabličnimi računalniki

Razbijamo pet mitov o pisanju in tehnologiji, od brezžičnih tipkovnic do tabličnih računalnikov. Odkrijte, kako tehnologija spreminja način, kako pišemo in izražamo ideje.

7 korakov v boju proti izsiljevalski programski opremi

7 korakov v boju proti izsiljevalski programski opremi

Razkrivamo ključne strategije za obrambo pred izsiljevalsko programsko opremo, vključno z usposabljanjem zaposlenih, rednim posodabljanjem, varnostnimi kopijami, segmentacijo omrežij in analizo tveganj.

Ali javno brezžično omrežje predstavlja nevarnost za uporabnike?

Ali javno brezžično omrežje predstavlja nevarnost za uporabnike?

Javna brezžična omrežja skrivajo tveganja, ki jih Wouter Slotboom nazorno demonstrira. Učimo se, kako zaščititi svoje osebne podatke pred hekerji.

Bi v šolah morali učiti o družbenih omrežjih?

Bi v šolah morali učiti o družbenih omrežjih?

Družbeni mediji so priljubljen način preživljanja prostega časa naših otrok; celo tako priljubljen, da se postavlja vprašanje, ali bi se o njih morali učiti tudi v šolah.

Družinska pravila uporabe spleta, ki bi jih res morali uveljaviti!

Družinska pravila uporabe spleta, ki bi jih res morali uveljaviti!

Medtem ko se starši spopadajo s tem, koliko časa, preživetega za zasloni novodobnih naprav, je za otroke preveč, raziskave podpirajo njihove skrbi: prevelika količina časa na spletu ima slab vpliv

Je TikTok varna aplikacija?

Je TikTok varna aplikacija?

TikTok je aplikacija, s katero uporabniki snemajo in objavljajo kratke, 15-sekundne videe. Na njih je največ petja, plesa, heca, neskončno načinov preganjanja mladostnega dolgčasa in kreativnost, ki se največkrat rodi

Kaj delajo ptički in čebelice na internetu?

Kaj delajo ptički in čebelice na internetu?

Raziskujemo ključne strategije za vodenje neprijetnih, a vitalnih pogovorov med starši in otroki o varnosti na spletu, vključno s temami, kot sta seksting in spletna pornografija. Naučite se, kako učinkovito

Kaj morajo otroci zares vedeti o digitalnem državljanstvu!

Kaj morajo otroci zares vedeti o digitalnem državljanstvu!

Ideje za starše in učitelje, kako otrokom pomagati pridobiti potrebno znanje za odgovorno uporabo spleta. V učilnici uporabljamo dva temeljna pristopa k pridobivanju znanja o digitalni tehnologiji:proaktivno učenje in izkustveno

Kaj naj bi starši vedeli o Instagramu

Kaj naj bi starši vedeli o Instagramu

Raziskujte esencialne nasvete za varnost otrok na Instagramu, vključno z nadzorom zasebnosti in spodbujanjem odgovorne uporabe. Idealno za starše, ki želijo zagotoviti varno spletno okolje za svoje otroke.

Kako lahko svoj Gmail račun trajno izbrišemo?

Kako lahko svoj Gmail račun trajno izbrišemo?

Ste začeli uporabljati drugega ponudnika za e-pošto? Ali preprosto ne želite več uporabljati Gmail-a? Tukaj boste izvedeli, kako lahko zaprete svoj Gmail račun in iz njega enkrat za vselej izbrišete